Контакти
м. ЧЕРНІВЦІ, вул. АЛЕКСАНДРІ, 101
РЕЄСТРАЦІЯ
Оптова торгiвля пряжею
ЗВОРОТНІЙ ЗВ’ЯЗОК
Виберіть зручний для Вас час, і наш менеджер зв'яжеться з Вами
Ім’я
Не вірно введено!
Телефон
Не вірно введено!
Зручний час для Вас
Не вірно введено!
Повідомлення
Не вірно введено!
Повідомлення надіслано!
МЕНЮ
ЗАКРИТИ МЕНЮ

Пряжа та нитки для шкарпеткового виробництва

10-11-2022
Для звичайної бавовняної шкарпетки чудово підійде бавовна, бавовняно-поліестерова або бавовняно-акрилова регенерована пряжа.

Бавовна має чудові властивості: гігроскопічність, м'якість, легкість догляду, гігієнічність, добре переться, витримує високі температури, має стійкість до пральних засобів, до стирання і розриву, добре пропускає повітря, а також вирізняється зручністю в користуванні та догляді.

Бавовняно-поліестерова або бавовняно-акрилова регенерована пряжа – це пряжа, отримана в результаті вторинної переробки бавовняних текстильних виробів з подальшим додаванням поліестерових або акрилових волокон. Часто цю пряжу називають сумішовою. Регенерована пряжа користується підвищеним попитом і широко використовується для виробництва іншої популярної продукції.

Часто до шкарпеткових виробів з бавовни також додають еластан чи поліамід для покращення еластичності, або поліестер.

Нитка з поліестеру не деформується, натягуючись, що дозволяє зберігати високий рівень еластичності шва. Стійкість такого матеріалу до стирання практично не залежить від товщини волокна. Поліестерова нитка набагато краще, ніж інші синтетичні і натуральні нитки витримує високі температури. Поліестер практично не вицвітає під впливом сонячного світла та зберігає насиченість кольору після багаторазового прання.

Для виробів більш високої якості до основної нитки додають спандекс, який допомагає виробам набути еластичності та відмінно зберігати свою форму.

Також для шкарпеткового виробництва використовують віскозу. Віскоза – це штучне волокно; регенероване целюлозне волокно, яке отримують в результаті віскозного процесу. Віскоза додає виробам гладкості, м'якості та шовковистості, прохолодності та свіжості, володіє високою гігроскопічністю. А ще дуже гарно забарвлюється у різноманітні кольори. Усі ці властивості роблять вироби надзвичайно приємними і комфортними в носінні.

Віскозне волокно додають до синтетичних волокон для поліпшення санітарно-гігієнічних властивостей виробів, до бавовни (до 10 %) – для зниження обривності ниток при прядінні.

В асортименті нашої компанії також є поліамід для зшивання, кольоровий поліамід для вишивки в широкій яскравій палітрі та лайкра.

Для резинки на шкарпетку обирають латекс обплетений поліестером, який Полістар з 2022 року має власного виробництва.

Також популярною є акрилова пряжа. Властивості акрилу: синтетичне волокно, за властивостями нагадує шерсть, легке, тепле, приємне на дотик. Серед недоліків можна назвати те, що акрил погано пропускає повітря, тому в жарку погоду може викликати пітливість; також матеріал може електризуватись та скочуватись.

У чистому вигляді акрил використовують досить рідко. Найчастіше до акрилу додають: бавовну – для поліпшення гігієнічних властивостей; поліестер – він надає акрилу стійкість до вологи і підвищену міцність; шерсть – вона підвищує експлуатаційні та якісні характеристики; віскозу – для посилення еластичності і шовковистості. Це гарний варіант для теплих шкарпеткових виробів.

Для теплої зимової шкарпетки чудово підійде нитка Sempati NM 6,5/1. Це нитки, які використовуються у виробництві теплої та якісної продукції. У своєму складі мають натуральну вовну 10%, високоякісний поліамід 15% – для кращих тактильних відчуттів, та акрилову пряжу 75%, м’яку та приємну на дотик, яка додає виробам міцності, світлостійкості і термопластичності.

Є ще один вид пряжі, які також використовують для шкарпеткових виробів - фантазійні пряжі нового покоління.

TENSEL – нове покоління натуральних волокон. До складу пряжі входить 45% віскози і 55% регенерованої бавовни, завдяки чому ми отримуємо екологічно чисте натуральне волокно, яке чудово пропускає повітря ("дихає"). Слід зазначити також, що вироби з пряжі тенсел володіють бактеріостатичними властивостями, які перешкоджають росту бактерій, що підходить для людей з чутливою шкірою.

NOPE – фантазійна пряжа з кольоровими точками (NOPE), які утворюються в результаті додавання кольорової віскози. Склад пряжі 15% віскоза і 85% бавовна-поліестер.

DEGRADE – реконструйована пряжа, яка фарбується в 2-3 кольори. Причому фарбується не вся бобина, а нитка, завдяки чому в результаті виходить до 3 кольорів в одній бобіні. Додається в виріб в невеликій кількості.