Контакти
м. ЧЕРНІВЦІ, вул. АЛЕКСАНДРІ, 101
РЕЄСТРАЦІЯ
Оптова торгiвля пряжею
ЗВОРОТНІЙ ЗВ’ЯЗОК
Виберіть зручний для Вас час, і наш менеджер зв'яжеться з Вами
Ім’я
Не вірно введено!
Телефон
Не вірно введено!
Зручний час для Вас
Не вірно введено!
Повідомлення
Не вірно введено!
Повідомлення надіслано!
МЕНЮ
ЗАКРИТИ МЕНЮ

Нитки та їх різновиди

25-01-2024
Нитки – це основний вид матеріалу для з’єднання, створення або декорування текстильних виробів. Крім того, нитки можуть використовуватися і як оздоблювальний матеріал. Це загальна назва тонкоскрученого матеріалу, що має малий діаметр. Випускаються нитки на котушках, жорстких паперових гільзах, у мотках, бобінах.

Нитки поділяють на три основні види:
• натуральні;
• синтетичні;
• змішані.

Натуральні нитки добре відомі – бавовняні, лляні та шовкові. Нитки ненатурального походження мають набагато більше різновидів: поліефірні, поліамідні, поліпропіленові, віскозні і поліуретанові. Нитки змішаного типу являють собою різні комбінації, наприклад, бавовна з акрилом чи поліестером.

За волокнистим складом нитки поділяються на: бавовняні, шовкові, синтетичні, штучні та штапельні. За структурою існують такі види: скручені, однониткові, армовані, текстуровані.
Армовані нитки (вони ж каркасні) – основа і оплетка яких виконана з різного типу ниток. Текстуровані – об'ємні, еластичні, неймовірно приємні на дотик.

За оздобленням та забарвленням нитки випускають: чорними, білими, кольоровими, глянцевими або матовими; бавовняні – мерсеризованими.
Все більш популярними стають також монофіламентні нитки – безбарвні, на основі поліаміду, оброблені спеціальними оптичними засобами, що дозволяють їм брати відтінок тканини.

Якість ниток характеризується їх міцністю, пружністю, розтяжністю, зрівноваженням скручування, рівністю, міцністю фарбування, відповідним ступенем білизни та відсутністю або наявністю зовнішніх дефектів. Вони повинні бути міцними, мати рівномірну товщину та ступінь скручування, за скручуванням бути зрівноваженими, мати міцне фарбування або достатній ступінь білизни та не мати дефектів.

Для зберігання зовнішнього виду та якості виробів необхідно, щоб нитки за показниками міцності, розтяжності та усадки відповідали властивостям основного матеріалу.

В пакуванні ниток не допускається:
• Суміш різних номерів;
• Забарвлення смугами;
• Ворсистість по всій котушці;
• М'яке намотування;
• Переповнене намотування з обпаданням витків;
• Пропуски або викинуті нитки по всьому пакуванню;
• Більш 100 вузлів на поверхні пакувань у зразку зі 100 пакувань.

Нитки, які Ви можете придбати в асортименті ТОВ «Полістар» – високої якості, різнобічного складу та широкої палітри кольорів. Вже 20 років поспіль наша компанія впевнено лідирує на ринку, використовуючи новітні технології та кожен день вдосконалюючи якість пропонованої продукції. Ми маємо власне виробництво в місті Чернівці, а також співпрацюємо з перевіреними виробниками пряжі з Туреччини, Польщі, Чехії, Італії, Китаю, Індії, Кореї, Таїланду, В'єтнаму, Узбекистану, що багато років поспіль є нашими надійними партнерами.